De leukste schoolreisjes voor 2023

De leukste dag van het jaar voor veel kinderen op de basisschool is toch wel de dag dat je met je klas op schoolreisje mag. Ben jij een basisschooldocent of ben jij op zoek naar een baan als basisschooldocent via Roler en wil je ideeën opdoen? Lees dan verder!

Een pretpark is altijd leuk voor iedereen

Ten eerste kun je er natuurlijk voor kiezen om naar een pretpark toe te gaan met jouw klas. Een pretpark is de ideale optie voor een schoolreisje. Iedereen kan namelijk doen waar hij zin in heeft. Zo zul je bijvoorbeeld echte waaghalzen in je klas hebben die hun niet omdraaien voor een over de kop achtbaan. Daarnaast zul je ook leerlingen in je klas hebben die het liever allemaal wat rustiger aandoen. In een pretpark is er voor ieder wat wils. Van te voren is het verstandig om de leerlingen in groepjes in te delen met of zonder begeleider. De kinderen uit je klas zullen ongetwijfeld een leuke dag hebben.

In een dierentuin kijken de kinderen hun ogen uit volgens Roler

Op het moment dat je een schoolreisje moet organiseren voor je klas is het ook zeker een aanrader om naar de dierentuinen in je omgeving te kijken. Tijdens een dagje in de dierentuin kijken de kinderen namelijk altijd hun ogen uit. Via een wandelroute kunnen de kinderen alle dieren zien. Je hebt in de dierentuin namelijk verschillende soorten dieren. Zo kunnen de leerlingen olifanten zien eten maar ze kunnen juist ook stokstaartjes zien. In ieder geval heb je net als bij een pretpark de garantie dat er altijd voor ieder wel wat wils is. Daarnaast zit er altijd wel een dierentuin dicht in de buurt dus reiskosten heb je niet!

Een museum kan leuk en leerzaam zijn

Naast de pretparken en de dierentuinen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met je klas naar een museum te gaan. Houd hierbij wel in je achterhoofd dat het een entertainend en interactief museum moet zijn, aangezien je er een dag met je leerlingen zult zijn. Een voorbeeld van zo’n museum is het Archeon. In het Archeon waan je je namelijk in een hele andere tijdperk. Zo kun je echte gladiatoren gevechten bijwonen, maar je kunt ook in de tenten van mensen uit de prehistorie kijken! Dit uitje is vooral geschikt de bovenbouw, aangezien zij geschiedenislessen krijgen. Lees meer over het onderwijs op deze website.

Plaats een reactie