Dit moet je weten als je naar het buitenland gaat 

Aan de andere kant van de grens spreken ze vaak geen Nederlands. Wanneer je een zakenreis gaat maken of op vakantie gaat, wil je niet op problemen stuiten omdat je de plaatselijke taal niet goed genoeg meester was door te weinig lessen van ILC talen.  

De voordelen van een taalcursus 

Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de cultuur in het zakenleven van een ander land, wanneer je zaken gaat doen op deze plek. In principe spreken de meeste zakenreizigers ondertussen prima engels. In sommige landen heb je als zakenreiziger een streepje voor wanneer je de taal van het land goed beheerst. Mocht je bijvoorbeeld naar Frankrijk gaan, dan wordt het spreken van de franse taal aanbevolen. Dat jij een mondje frans praat kan wellicht meespelen in de keuze van een frans bedrijf voor een zakenpartner. Bij ILC talen is het mogelijk een cursus te volgen in meer dan vijftien talen, waarschijnlijk ook de taal van het land waar jij naartoe gaat. 

Waarom de aanpak van ILC talen goed past bij zakenreizigers 

Op het moment dat bekend wordt dat je een reis naar een bepaald land moet gaan maken voor je bedrijf is het al te laat om de taal geheel onder de knie te krijgen. Het voordeel van de aanpak van het ‘International language centre’ ten opzichte van andere taalcursussen is dat je bij binnenkomst een gesprek hebt waarna de beste aanpak voor jou bepaald kan worden. In het geval van een zakengesprek kunnen zij een programma opstellen waarin jij in de tijd die je beschikbaar hebt zo goed mogelijk een taal kan leren. Er zullen voornamelijk woorden aan bod komen die je waarschijnlijk nodig zult hebben in jouw situatie. 

Een cursus zakelijk engels volgen 

Engels is de taal waarin de meeste gesprekken tussen vertegenwoordigers van bedrijven uit verschillende landen zullen verlopen. Iedereen die geregeld met buitenlanders over zaken praat in het engels zal zijn eigen niveau goed kunnen inschatten. Een cursus zakelijk engels zal voornamelijk gedaan worden door mensen die bijna aan hun eerste zakenreis beginnen of zelf voor de eerste keer buitenlands bezoek krijgen. Zo’n taaltraining wordt helemaal verzorgd naar jouw eigen niveau. Er zal alles aan gedaan worden om ervoor te zorgen dat je op goed niveau kan meepraten over de onderwerpen die betrekking hebben op jouw bedrijf. Goede communicatie is immers ontzettend belangrijk om een relatie op te bouwen. 

De zakelijke woordenschat uitbreiden

Een cursus engels is ook aan te bevelen op het moment dat je je gaat richten op een nieuw gebied van het bedrijfsleven. Mocht je voorheen alleen verkopen gedaan hebben over de grens en ga je je nu meer richten op de juridische kant van zaken, dat horen daar allemaal andere woorden bij die je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Een taaltraining biedt dan uitkomst. 

Plaats een reactie