Stoer bed voor je kind

De kinderkamer voor je kleine inrichten is niet altijd even makkelijk, aangezien het praktisch moet, maar er ook naar de wensen van een autobed of een prinsessenthema moet worden geluisterd. Je wil natuurlijk zorgen dat er zo veel mogelijk noodzakelijke meubels in de kamer passen en het er alsnog ruim en geordend uitziet, maar met al het speelgoed wat op de grond rondslingerend en ergens moet worden opgeborgen kan dit erg lastig te bereiken zijn. En wat voor bed zet je dan neer. Een wat jonger kind zal dus waarschijnlijk een enorm stoer bed willen, precies passend bij het thema waar hij of zij op dat moment gek op is. Maar een auto- of prinsessenbed is niet altijd even handig, het kan veel ruimte innemen, niet praktisch zijn en als belangrijkste kan het niet enorm lang meegaan. Binnen een paar jaar is je kind weer wat ouder en is de obsessie waarschijnlijk weer voorbij en wordt het bed dus ook bestempeld als kinderachtig en willen ze een nieuwe. Daarom moet een goede tussenweg worden gevonden om de kamerinrichting toch een beetje duurzaam te houden.

Goede ideeën voor een bed voor je zoontje

Een leuk en ook stoer jongensbed uitzoeken kan nog wel een uitdaging zijn. Als ouders wil je een bed waarin je zoon nog lang kan liggen en hij wil juiste een bed wat op die leeftijd heel stoer en speciaal is en denkt niet veel verder dan dat. Dit probleem kan deels worden opgelost met leuke dekbedovertrekken en kussenslopen. Op die manier hoeft niet het hele bed in een bepaald thema te zijn en kun je de kleine vent misschien toch een beetje tevreden houden. Het is vooral handig om een bed te zoeken waar ook veel opslagruimte in zit, als een bed met opbergvakken eronder of misschien een hoogslaper. Voor een kind is ruimte in de slaapkamer enorm handig om te kunnen spelen en speelgoed ook te kunnen uitstallen. Een bed vinden wat dit dus bevorderd door opslagruimte te bieden waardoor er minder kasten hoeven te worden gekocht is handig en dit bed zal ook een stuk langer meegaan dan een themabed. Met lakens, speelgoed, thema muren etc. kan de wens om een stoere kamer dan ook alsnog in vervulling gaan. 

Ideeën voor een bed voor de kleine meid

Over het algemeen zijn meisjes vooral fan van Disney, roze en ga zo maar door, hoewel dit natuurlijk soms ook echt niet het geval is. In de typische gevallen willen de meisjes een schattige kamer, het liefst helemaal roze geverfd en alles in een prinsessen- of wat ze dan ook leuk vinden thema. Daar hoort het bed ook bij, zo zal je zien dat meisjes soms echt een hemelbed of iets dergelijks willen waardoor ze elke ochtend kunnen opstaan als hun favoriete personage uit de films of spelletjes waar ze zo dol op zijn. Als een meisje zo’n bed wil is dit makkelijk voor elkaar te krijgen, koop een bed met opbergvakken eronder en hang er een klamboe of misschien zelfs een soort mooie lakens erboven en daar heb je een echt hemelbed. Een leuk meisjesbed helemaal naar haar wens maken hoeft zo moeilijk nog niet te zijn, een klein beetje do it yourself en van een normaal bed wordt dat droombed gemaakt wat ze wilde terwijl het bed ook nog eens lang mee kan gaan.

Plaats een reactie