Alles wat je moet kopen voor de bevalling

Is er een baby op komst? Dan is dit natuurlijk geweldig nieuws! Wanneer je over een paar maanden al gaat bevallen, is het belangrijk om een aantal spullen te kopen. Deze spullen kunnen namelijk van toepassing zijn voor de baby en voor jou. In deze tekst lees je meer over wat je nodig hebt tijdens en net na de bevalling.

Zorg voor genoeg comfort in de kamer

Als je gaat bevallen, kan het voorkomen dat je in de stress raakt en niet fijn ligt. Daarom is het belangrijk om een wijde pyjama mee te nemen waardoor je genoeg bewegingsruimte hebt. Ook is het belangrijk om te denken aan een extra deken. Tijdens een bevalling kun je het namelijk koud krijgen. Neem alles wat jij nodig hebt mee naar het ziekenhuis. Hierdoor kun je in binnen de juiste comfort bevallen. 

Wat pak ik in voor de baby?

Het is belangrijk om luiers en kleding mee te nemen voor de baby. Zorg er voor dat de kleding en luiers passend is. Daarnaast kun je ook het geboorte knuffeltje mee nemen. Dit doen vele ouders! Ben jij nou het geboorte knuffeltje vergeten? Dan kun je er een in het ziekenhuis kopen. Vergeet nooit de maxi cosi! Dit is namelijk heel belangrijk want anders kun je niet met de auto terug naar huis. Voor de baby is het belangrijk om een muts mee te nemen. Baby’s die net geboren zijn, dienen namelijk een muts te dragen. Dit komt omdat het hoofd nog erg gevoelig is van een baby. Babyvoeding is ook belangrijk, want niet lang erna krijgt de baby al zijn of haar eerst fles. Het is dus belangrijk om de fles, en de babyvoeding mee te nemen naar het ziekenhuis. Zo kan je baby al snel naar de geboorte wennen aan de fles. 

Plaats een reactie