Zo organiseer je een creatieve middag met de kids

We zijn door de huidige crisis steeds meer thuis en brengen dan ook veel tijd door met het gezin. Het is daarom belangrijk om creatief bezig te blijven, niet alleen voor de ontwikkeling van jouw kind, maar ook voor een betere concentratie en fijne motoriek. Omdat we snappen dat het lastig is om altijd iets te moeten bedenken om te doen met de kids, hebben we voor jou een aantal gezellige én leerzame activiteiten opgesteld. Lees snel verder! 

Knutselen 

Knutselen, welk kind vindt dit nu niet leuk? Kinderen knutselen veel op school en komen thuis met de mooiste creaties. Als we het over knutselen hebben, dan denken we al snel aan potloden, stiften of verf. Maar er zijn natuurlijk heel veel andere materialen waarmee je creatief aan de slag kunt en waarbij kinderen hun creatieve brein kunnen gebruiken. Koop dan ook verschillende materialen zodat jouw kind er mee kan experimenteren. Kinderen leren zo om op een creatieve manier een probleem op te lossen. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van knutselen? Online kun je veel knutselvoorbeelden vinden! 

Pizza maken 

Bij creatieve activiteiten denk je misschien niet meteen aan pizza’s, maar met deze activiteit creëer je gegarandeerd een feestje in de keuken! Hoe leuk is het om samen met de kids pizza’s te maken, bakken en natuurlijk op te eten. Ga allereerst naar de supermarkt om samen alle ingrediënten uit te zoeken en laat ze kiezen wat ze op hun pizza willen doen. Als de kinderen al iets ouder zijn, kunnen ze zelfs al helpen met het snijden van alle ingrediënten. Denk er bij dit soort activiteiten wel aan om een kwalitatief goed langwerpig of rond tafelkleed aan te schaffen om beschadigingen te voorkomen. Samen pizza’s maken zal zeker een geslaagde activiteit zijn, jij blij en de kids blij! 

Tie-dye 

Een super gave en creatieve trend die is ontstaan in de jaren 90, is de tie-dye trend. Producten met tie-dye print kun je gewoon vinden in de winkel, of er zelf creatief mee aan de slag gaan. Als jij samen met jouw kids artikelen wil bedrukken met tie-dye, hoef je alleen maar textielverf en een wit kledingstuk te kopen. Je kunt daarnaast ook tassen bedrukken, waarbij je alleen maar witte tassen hoeft aan te schaffen. Haal dus alle benodigdheden in huis en ga lekker tie-dye’en, een leuke activiteit voor jong én oud!

Plaats een reactie