Kan je beter houten of kunststof gevelbekleding nemen?

Wanneer jij gaat nadenken over het uiterlijk van je huis, kom je waarschijnlijk al heel erg snel uit op de gevelbekleding. Er is natuurlijk een enorme keuze aan materialen, maar wat is nou de meest duurzame gevelbekleding die op de langere termijn beter is voor het milieu, maar die ook nog goed is voor je portemonnee. Kies je bijvoorbeeld voor een houten gevelbekleding? Hout is ontzettend goed in het opvangen van vocht. En het ziet er natuurlijk ook nog eens hartstikke mooi uit. Wat zijn andere opties voor de meest duurzame gevelbekleding? 

Voordelen kunststof gevelbekleding

Kunststof is de laatste tijd een veel gekozen optie, je kunt kunststof gevelbekleding  namelijk in alle soorten, kleuren, patronen en maten op je huis krijgen. Zo kun je eindeloos kiezen in wat jij het beste of het mooiste bij jouw huis vindt passen en welke stijl je voorkeur heeft. Kunststof gevelbekleding is wat je noemt een echte duurzame gevelbekleding, omdat het sterk, licht, goedkoop en onderhoudsvrij is, dit bespaart jou enorm veel werk en natuurlijk ook nog eens in de portemonnee. 

Wat is voor mij de beste keuze?

Naast de houten- of kunststof gevelbekleding is er natuurlijk nog veel meer keuze aan wandbekleding voor jouw huis. Wat voor jou de beste keuze is, hangt natuurlijk enorm af van de uitstraling die jij je huis graag wil geven. Wil jij een huis dat weg lijkt te vallen in de natuur, dan is een houten gevelbekleding een mooie keuze voor jou, maar je zou er dan zelfs nog aan kunnen denken om de kunststoffen gevelbekleding te kiezen, want deze zijn vaak ook nog te vinden met een houtpatroon. 

Hoe maak ik de beste keuze?

Bekijk de omgeving waar je huis staat en ga oriënteren. Laat je eventueel adviseren. Heb jij bijvoorbeeld net vorige week kunststoffen kozijnen van DHK gemonteerd, dan zou je al sneller kunnen kiezen voor kunststoffen gevelbekleding, omdat dit natuurlijk mooier oogt. Er zijn veel bedrijven gespecialiseerd in het plaatsen of maken van gevelbekleding, zij hebben veel voorbeelden en staaltjes. Zo kun jij kiezen wat jij het mooiste of het meest geschikt vindt voor jouw eigen huis. Wanneer je de gevelbekleding hebt en je op zoek gaat naar kozijnen voor ramen en deuren kun je kijken bij DHK. Zij kunnen je adviseren wat het meest geschikt is voor je huis en DHK denkt  met je mee om het er ook nog eens zo goed mogelijk uit te laten zien.

Plaats een reactie