Houd hier rekening mee bij het aankopen van shutters

De herfst is voorbij, de dagen worden langer en de zon schijnt wat vaker, dit is de tijd waarop de meeste mensen besluiten om over te gaan op een aankoop van shutters van Luxaflex. Deze shutters van Luxaflex zijn zo ontworpen dat ze de zonnestralen maximaal tegenhouden zonder je complete huis te verduisteren, zoals het geval zou zijn met screens voor je ruiten. Er is echter een aantal zaken waar goed over nagedacht moet worden voorafgaande aan de aankoop. In dit artikel zullen wij al deze factoren op een rijtje zetten zodat je een slimme keuze kan maken met je aankoop.

Wat heb ik nodig?

Het is logisch als je bij het horen van het woord “zonwering” gelijk denk aan shutters. Er is echter een groot scala van mogelijkheden wat betreft zonwering. Denk hierbij aan Luxaflex horren, markiezen of screens. Het is altijd aan te raden om alle alternatieven te overwegen alvorens de besluitneming. Heb je bijvoorbeeld vaak de schuifpui naar de prachtige achtertuin open? Dan hebben shutters niet zoveel zin. Zeker als mensen de hele tijd van binnen naar buiten en vice versa lopen kan je in dat geval veel beter voor Luxaflex horren gaan. Deze houden de zon en ongedierte zoals muggen en wespen buiten, terwijl het een heerlijk fris windje binnenlaat.

Huis in de stad

Heb je echter een huis midden in een grote stad? Dan zijn Luxaflex horren wellicht geen goede keuze, tenzij je natuurlijk over een balkon beschikt. In dit geval zou je beter af zijn met shutters van Luxaflex. Deze shutters houden de zon buiten, maar verduisteren je huis niet zoals screens. Omdat er ruimte zit tussen de panelen van de shutters komt er geen direct zonlicht binnen, maar wordt je kamer alsnog verlicht door zacht, indirect licht. Dit is perfect voor zwoele zomerdagen waarop het kwik omhoog schiet. Je kan dan heerlijk op de bank met een goed boek en een ijskoude ijsthee relaxen terwijl de shutters het huis koel voor je houden.

Plaats een reactie