Opmerkelijke opmerkingen als zwangere vrouwen

Bijzondere opmerkingen lezen die je naar je hoofd krijgt als zwangere vrouw? Als zwangere vrouw ben je met je dikke buik best wel eens het onderwerp van gesprek. Mensen zien natuurlijk dat je wat uitdijt en iedereen lijkt daar wat over te willen zeggen. De opmerkingen vliegen er vast vaak uit zonder dat mensen er goed over nadenken. Ikzelf beging laatst ook een blunder. Ik vroeg de mommy to be of ze al bijna ging bevallen? Dit was niet het geval, want het duurde nog zeker zo’n maand of 3. Sorry, je buik leek gewoon al zo groot. Ik heb ook heel wat opmerkingen naar mijn hoofd gehad waarvan ik op dat moment niet zo goed wist hoe ik moest reageren. Vaak was ik te verbaasd of stond ik wat schaapachtig te lachen. Door al die hormonen was ik misschien ook een stukje minder alert en had ik geen opmerking klaar staan. Daar moet verandering in komen. Sommige opmerkingen zijn namelijk gewoon brutaal.

Top 10 bijzonder opmerkingen aan zwangeren

  1. Goh, (na 2 meisjes) het is nu toch zeker wel een jongetje he?! staat bij mij met stip op één. Ehm, ten eerste we houden het geslacht nog even voor onszelf. En daarnaast (dacht ik in mijzelf) het is dus wel een meisje en wij vinden dat geweldig. Trouwens je opmerking is niet leuk. Het is in ieder geval geen olifant. Aju.
  2. Als het een meisje is, ga je dan nog door voor een jongen? Of nog sterker : ‘Ja de man moet misschien wat beter zijn best doen. Mijn man, hij kan prima raak schieten, het is niet aan ons he, wat er daar binnen groeit. En wat maakt jou dat eigenlijk uit? Of kan ik beter zeggen, Ja we gaan door tot sint juttemis. Ook al komen er eerst nog 17 meisjes ? No way.
  3. Jeetje, je kont! Je kont! Ja, die is mooi rond. De boel word wat wijder rond mijn heupen. Wel fijn hoor, er moet namelijk straks een heel hoofd door 10 cm heen bij de bevalling.
  4. Is het een meisje? Je hoofd lijkt wat boller. Meisje nemen de schoonheid van hun moeder weg. Ah. thanks.
  5. Ben je nog steeds misselijk? Je moet gewoon wat crackers naast je bed leggen. En aan iets anders denken. Kan niet en je parfum? Niet te doen. Waar is de wc ?
  6. Je moet voor twee eten of  je moet niet voor twee eten he? Ik heb honger. Ik eet wat ik wil. Iemand nog aardappel gratin om 11:00 uur ’s morgens?
  7. Een vage bekende die vraagt; Mag ik aan je zwangere buik zitten? Nou liever niet, het is mijn personal space. Ik vraag jou toch ook niet of ik aan je buik mag zitten? Mijn man die wel. En mijn moeder en zusje maar verder? Nee dat hoeft niet.
  8. Een derde? Was het gepland/gewenst? Uhm, ja zeker wel.
  9. Ga je nu al(weer) slapen? Ja ik ben heel moe. Ik ben een soort van babyfabriek. Dat kost nogal wat energie.
  10. Jeetje ga je alweer naar de WC? En dan vooral in het begin. Later snappen mensen het misschien meer. Want ja die buik drukt er op. Maar in het begin zo, alle organen verschuiven ! Oh wat moest ik vlaak piesen.

En hoe gaan/gingen jullie hier als zwangere mee om? Is het zoals het is of voelde jij je ook wel eens gekwetst? Gelukkig kon ik er meestal boven staan hoor, bij dit soort opmerkingen. Al had ik daar soms een dag of 3 voor nodig.

Plaats een reactie